Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ne Hoşgeldiniz.
İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Kızgın Yağ Kazanı İşletmeciliği
56 SAAT

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME

 
SAAT KONU İŞLEM BASAMAKLARI AÇIKLAMALAR
  8 1. İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI 1. İŞYERİ GÜVENLİĞİ VE TEHDİT EDİCİ UNSURLAR
1.1. İş güvenliğinin tanımı
1.2. İş güvenliğinin önemi
1.3. İş güvenliğinin amacı
1.4. İşçi sağlığı
1.5. Tüm takım tezgâhları ile ilgili ortak güvenlik önlemleri
     1.5.1. Genel güvenlik
     1.5.2. Kişi güvenliği
     1.5.3. Tezgâh ve cihaz güvenliği
1.6. Koruyucu araçlar
     1.6.1. Solunum sisteminin korunması
     1.6.2. Vücudun korunması
1.7. Makinelere takılan koruyucu aparatlar
 
 
8 1. İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI 1.8. Binalarda güvenliği tehdit edici unsurlar
     1.8.1. Sıhhi tesisatlar
1.9. Elektrik tesisatları
     1.9.1. Elektrik enerjisi
     1.9.2. Evlerde kullanılan elektrik enerjisi ve elektrikli aletler
     1.9.3. Sigortalar
     1.9.4. Topraklama ve önemi
     1.9.5. Aydınlatma
1.10.Isıtma ve havalandırma tesisatları
     1.10.1. Isıtma araçları
     1.10.2. Yakıt ve yakacaklar
     1.10.3. Havalandırma tesisatları
 
 
  8 1. İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI 2. MESLEK HASTALIKLARI
2.1. Meslek hastalıklarının sınıflandırılması
 
3. KAZA VE YARALANMA
3.1. İş kazasını meydana getiren nedenler
3.2. Yaralanma şiddetinin belirlenmesi
3.3. Kazaların iş gücüne ve ekonomiye etkileri
3.4. Çeşitli meslek alanlarındaki tipik iş kazaları
3.5. Kaza raporları
 
4. YANGIN
4.1. Yanma olayı
4.2. Yangın çeşitleri
4.3. Yangının nedenleri
     4.3.1. Korunma önlemlerinin alınmaması
     4.3.2. Bilgisizlik
     4.3.3. İhmal
     4.3.4. Kazalar
     4.3.5. Sabotaj
     4.3.6. Sıçrama
     4.3.7. Doğa olayları
4.4. Yangın söndürmede kullanılan yöntemler
     4.4.1. Soğutarak söndürme
     4.4.2. Havayı kesme
4.5. Söndürücü maddeler
4.6. Yangın önlemleri
     4.6.1. Yapısal bakımdan yangından korunma
     4.6.2. Organizasyon bakımından yangından korunma
4.7. Ev ve iş yerlerinde alınacak önlemler
 
5. İŞ KAZALARINDA YAPILACAK HUKUKİ İŞLEMLER
5.1. İş kazasının işverene bildirilmesi
5.2. İş kazasının işveren tarafından SGK’ya bildirilmesi
5.3. İş kazasında yapılacak hukuki işlemler
 
6. İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI
6.1. Kanunlar
6.2. Yönetmelikler
 
 
 
8 2. KIZGIN YAĞ KAZANI İŞLETMECİLİĞİ 2. KAZAN TEMEL BİLGİLERİ VE KULLANIM AMAÇLARI
2.1. Kazan özellikler
2.2. Alçak basınçlı kazanların temel yapısı
2.3. Yüksek basınçlı kazanların temel yapısı
2.4. Sıvı yakıt kullanan kazanlar
2.5. Gaz yakıt kullanan kazanlar
2.6. Katı (Kömür) yakıt kullanan kazanlar
2.7. Kullanım amaçları ve yerleri
 
3. KIZGIN YAĞIN ÖZELLİKLERİ
3.1. Kızgın yağın temel özellikleri
3.2. Kızgın yağ ile ısıtma sistemleri
3.3. Kızgın yağ sisteminin faydaları
 
 
  8 2. KIZGIN YAĞ KAZANI İŞLETMECİLİĞİ 4. YAKMA SİSTEMLERİN TANITILMASI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ
4.1. Yakma sistemleri
4.2. Brülörler
4.3. Yakıcı ayarlarını ve kontrollerini yapmak
4.4. Yakıcıyı ateşlemek
4.5. Kazan sıcaklığını yükseltmek
4.6. Yakma sistemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar
 
5. KAZAN DONANIMLARININ TANITILMASI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ
5.1. Kazan donanımları
     5.1.1. Emniyet valfi
     5.1.2. Manometre
     5.1.3. Su seviye göstergesi
     5.1.4. Presostat
     5.1.5. Kazan besi pompası
     5.1.6. Su seviye (tağdiye)
     5.1.7. Yakma düzeneği ve kontrol panosu (Brülör ve kontrol panosu)
     5.1.8. Dip blöf vanası ve üst blöf vanası
     5.1.9. Vanalar
     5.1.10. Sayaçlar
5.2. Bu donanımların kullanım özellikleri
 
 
8 2. KIZGIN YAĞ KAZANI İŞLETMECİLİĞİ 6. KAZAN YARDIMCI DONANIMLARININ TANITILMASI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ
6.1. Kazan yardımcı donanımları
     6.1.1. Degazör sistemleri
     6.1.2. Ekonomizer
     6.1.3. Bacalar
     6.1.4. Boyler (Gömlekli sıcak su hazırlayıcısı)
     6.1.5. Genleşme deposu
     6.1.6. Akaryakıt tankı
     6.1.7. Su yumuşatma cihazları
     6.1.8. Hidrafor tankı
6.2. Bu yardımcı donanımların kullanım özellikleri
 
 
8   7. KAZAN İŞLETMECİLİĞİ
7.1. Kazan işletmeciliğin temel ilkelerini öğrenme
7.2. Kazan çalışma ayarlarını yapmak
7.3. Kazanın normal ve sürekli çalışmasını temin etmek
7.4. Kazanı durdurmak ve kapatmak
7.5. Kazanın hızlı ve güvenli devre dışı bırakmak
7.6. Faal olan kazanla ilgili temizlik ve bakımları yapmak
7.7. Faal olmayan kazanla ilgili temizlik ve bakımları yapmak
 
8. KAZANLARDA İŞ GÜVENLİĞİ VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
8.1. İş güvenliği
8.2. Çalışma öncesi kazan emniyetine yönelik kontrolleri yapmak
8.3. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal ve işyerine ait kuralları uygulamak
8.4. Risk etmenlerini azaltmak
8.5. Alınması gereken önlemler
 
9. İŞLETMELERDE YANGIN VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
9.1. İşletmelerde yangın önlemleri
9.2. Tehlike durumunda acil durum prosedürlerini uygulamak
9.3. Acil çıkış prosedürlerini uygulamak
9.4. İşletmelerde kazanlar için güvenlik önlemleri
 
 
Çerezler Hakkında Bilgilendirme

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. Web sitemizi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.